Никежи, 5 o’clock, EBMC и още нещо…

0

Поради липса на време и идеи, почти месец нямаше нищо ново от МБЦ, но ето, че отново сме на линия и ще направим всичко възможно да поправим тази грешка, защото смятаме, че е супер несериозно от наша страна.

Разгледах обстойно събитията, които се случиха тези дни и реших да направя по-различна статия отколкото да направя поредната десятка или “Изборът на МБЦ”, който впрочем много скоро ще види бял свят. Всъщност това ще е микс от няколко статии, защото да посвещаваме цяла статия на човек, който очевидно не е в час, ще е доста глупаво. Ето как ще започнем:

Наскоро една “звезда” от форонга (за който знае какво е това) реши да блесне за 10 минути на сцената на „България търси талант„, естествено става дума за Никежи, най-вероятно вече сте се досетили. Неговата изява меко казано ни потресе и разсмя едновременно и честно казано изобщо не сме очаквали такова нещо, предполагаме и останалата част от България не беше готова да се запознае с човекът, който цял живот кара на една и съща песен като Петя Буюклиева (съжаляваме, не се сетихме за по-типичен пример), а именно “В гроба няма хора”. Най-вероятно този “хит” ще получи своята 50 -та част, когато остареем ако изобщо доживеем до старост, както се вика. Журито бе повече от шокирано, най-вече лицето на Ицо Хазарта бе най-забавно за нас, който съвсем логично попита Никежи “дали взима някакви силни лекарства”, отговорът, на който беше “аз взимам само стоката на бога”. Разбира се, нямаше как да не минем и без поредната простотия като завършек на целият този “театър” с главен режисьор Ник Николов – Никежи, който бягайки от сцената реши да “целуне” камерата по доста страстен начин, това беше и най-забавната част от “circus de Никежи”.

Освен това да не забравяме, че интернет пространството е голямо и веднага се разбра, че Ники има песен с варненският рапър Секта, който отнесе доста критики от псевдо фенове без капка чувство за хумор. Част от тези коментари ги прилагаме ето тук:

Хлапе реагира на колаборацията между Секта и Никежи в група на българските потребители на приложението за дублаж на кратки видеа – Madlipz.
Еми…
Ужас, край, това беше!
Поне да му беше написал името с главно Ф.
Това даже не знаем как да го коментираме…
Повярвай ми, Танев не се вълнува от теб.
Това също го оставяме без коментар.

Ние останахме меко казано потресени, защото за пореден път се убедихме как нямаме чувство за хумор и как сме толкова плиткоумни, за да не разберем, че това е просто шега. И понеже познавам Секта лично и знаех за тази колаборация още преди да види бял свят, тук е моментът да ви кажа, че ако случайно не сте забелязали Секта нарочно е използвал клиширани рими. Пример за това е да римуваш “него” с “лего”, звучи доста клише, нали?

Но стига сме обръщали внимание на глупостите и да ви кажем, че отборът на 5 o’clock се сдоби с дебютен албум, озаглавен “AM”. Все още не можем да го коментираме, защото не сме го чули, но със сигурност ще поправим тази грешка и се радваме, че най-накрая тези талантливи момчета успяха да вдигнат Mixtape 5 на ръце за пореден път, съдейки по снимките, защото го заслужават. Ние нямахме възможността да присъстваме, защото сме далеч от България за известно време, така че ни прощавайте, ще се реваншираме рано или късно. Ето тук може да видите снимки и видео от участието им, както и да чуете една от песните в „AM„, тъй като все още не е качена цялата „тава“:

https://www.facebook.com/events/2393968674209992

Другият човек, който съвсем скоро също ще се сдобие с албум, се казва EBMC. Неговата тава се казва “Младия сър”, а тийзър е наличен в най-голямата платформа за видео споделяне – YouTube. Премиерата му ще се състои на 8 ноември (по-малко от месец), а съдейки по това, което чухме, още от сега можем да кажем, че ще е нещо зверско. Дали ще има промо и къде ще се състои то? Предстои да разберем! Можете да последвате EBMC ето тук, за да следите новостите около “Младия сър”:

https://www.facebook.com/EBMCtheYoungSir/

Тийзърът към „Младия сър“.

Това е от нас засега, ще се опитаме да сме по-активни, защото това на нищо не прилича, но всичко е въпрос на време и идеи, а напоследък разполагаме с все по-малко и по-малко време.

Може да ни последвате тук:

https://facebook.com/mahalatabezcenzura

https://instagram.com/mahalatabezcenzura

https://www.youtube.com/channel/UCg6ovufzojP3T45daEjB7YA

Изкажете вашето мнение