Изборът на „Махалата без цензура“ за 11 септември – 10 ноември

0

Няма интернет и няма време – няма статии, общо взето това е положението с МБЦ за момента, все още наваксвам много изгубено време, но и този период ще отмине. Нека все пак да видим какво се случва с новата класация за последните (очевидно) 2 месеца:

10. Secta ft. Madmatic – Вълка от Wall Street

Типична варненска колаборация, която трябваше да бъде факт доста отдавна. Секта и Мада забиват върху бийт на Ники Котич и съдейки по коментарите под видеото, се харесва доста. Естествено, винаги ще се намери някой, който ще изкритикува все нещо, но това е България. Лично аз смятам, че се е получило нещо готино!

9. ПРИМ ft. Secta – Мамино синче

ПРИМ е набрал на новите ни рапери и то доста щом е направил такъв трак. Той е част от албумът му, който ще види бял свят скоро, а тук отново ще чуете и вокалите на Секта, но само в припева на парчето. Инструментал, както винаги, отново е дело на Ники Котич, който стои и зад всички останали бийтове в предстоящата тава на ПРИМ. Какво още ще чуем в този албум? Предстои да разберем!

8. AB – Бяло

Александър Божилов от дуото „Близнаците“ е решил да издаде самостоятелно парче върху бийт на YoungBorski и Vakis в типичният тежки трап стил. Парчето е аранжирано, записано и обработено в 22 Recordings и поне на мен няма нещо, което да не ми харесва в него. Разбира се, това е въпрос на вкус.

7. Niki.Kotich & RaibR – Манга

Ники Котич и Райбера явно тепърва започват да набират инерция заедно щом са решили да пуснат още едно парче заедно, а също разбрах, че ще има и още. Единственото, което не ми допада, е че е само 2 минути, тъкмо си се надъхал и то парчето свършило, но това е достатъчно да разбереш и двамата на какво са способни. Очаквам и следващите им съвместни проекти с нетърпение!

6. Chinamain ft. BM & Y-Not – ShangHIGH

За първи път чувам за Chinamain, но останах доста очарован от това, което чух. Не знам дали това е първото му официално парче, но знам, че тук той си партнира заедно с други две машини от студио 22 – BM & Y-Not. По традиция парчето е обработено от Дренски и най-вероятно тепърва ще чуваме нови неща от Chinamain, очаквам!

5. BM ft. Bliznacite – Грешници

BM и Близнаците явно са решили да пуснат BDSM трак върху инструментал на Young Grandpa, а за тези, които не знаят какво означава абревиатурата – имате си Гугъл. За тези, които вече знаят, би трябвало тези 2 факта да са ви достатъчни да ви накарам да си пуснете трака, аз почти му научих текста.

4. Източен Блок & БРУТ – Партизани

Един от траковете, които чаках с огромно нетърпение, заради куплета на Поляка (вторият). Защо заради него ли? Само чуйте flow -а и римите, мен лично ме забавляват много, не знам за вас. Зад бийта са Поляка и Брут, който е и автор на обложката, също така и за пореден път зад обработката стои Дренски от 22 Recordings. По-различен трап от този, който сте свикнали да слушате – така бих описал парчето и смятам, че ви е време да разнообразите плейлистата си.

3. Billy Hlapeto ft. VenZy – Не очаквай

Това може би е един от най-красивите български хип-хоп и R&B тракове, излезли през последните 5 години. След като Били пусна 1001 нощи с участието на Liter Jack, той ни зарадва с още една колаборация, този път в лицето на VenZy. Това е и втората им обща песен след като преди няколко години заедно издадоха „Кажи ми вече всичко“, но тук VenZy пее само припева. Зад бийта стои Били, а за видеото се е погрижил Жоро Ставрев, който е направил невероятна черно-бяла концепция.

2. MishMash – Извини ме

MishMash се завръща от лятна почивка с чисто нов бенгър, озаглавен „Извини ме“, в който за какво друго може да стана дума освен за жена, разбира се. Парчето е върху бийт на VRX, обработката е на WARP, а за видеото е виновен Objective. Бих казал, че и това е един от най-добрите проекти за последните 5 години.

  1. Poliaka & Niki.Kotich – Огледало

Поредната песен, която чаках с огромно нетърпение, този път главните виновници са лицата, стоящи зад Източен Блок и Shadow Lab. – Поляка и Ники Котич. Зад бийта стои Поляка и парчето е микс между рап и пеене и започва с фразата, която ми приляга лично на мен:

„Всеки е отражение на света, в който живеем.“

Пусни си го, за да разбереш повече.

Това беше за този път, съжалявам, че не бях изчерпателен, но все още имам да наваксам пропуснат сън. Все пак се надявам да ви е харесала статията, макар и да не успях да събера всички яки песни за тези 2 месеца, а новата статия идва тези дни, надявам се.

Stay tuned!

Изкажете вашето мнение