Изборът на „Махалата без цензура“ за 6 август – 11 септември

0

Времето минава супер бързо, не успях да разбера кога мина един месец от последната статия за „Изборът на МБЦ“, но готиното е, че се появиха и доста яки български песни за слушане. Тъй като аз съм почитател най-вече на хип-хоп и R&B културата, ето кои песни до днес ми направиха най-силно впечатление, препоръчвам ги и на вас както обикновено:

10. Martz – #GAMMA (PEAK FREESTYLE)

Martz продължава да държи на своето си меланхолично звучене върху бийтовете на песни, на които е преценил, че може да се справи, е, отново му се е получило! Този път е направил негова версия върху музиката от песента на Drake – Peak и поздравява бившата си, която явно му е нанесла тежък удар. Ето в такива моменти лично аз се радвам, че съм необвързан, но пък е яко човек да вижда, че донякъде тези неща са и муза за качествени песни!

9. Vladymoney – Maysifake

Тази и следващата позиция са посветени на Владчик, който отново показва огромна доза талант! Музиката е дело на TedoBeats и това е всъщност само една от няколкото песни, които Vladymoney пусна за по-малко от месец. Радвам се, когато виждам хора с хъс да не спират да правят това, което им доставя най-голямо удоволствие без значение дали е рап или нещо друго!

8. Vladymoney x HAARP – XOLOD x PLAMЯ

В интерес на истината най-малко съм очаквал такава колаборация, но както са казали хората – никога не знаеш какво предстои! Музиката е дело на Nick Riot и от всички песни, които Влади пусна за по-малко от месец, тази ми допадна най-много. HAARP както винаги не изневерява на звученето си и отново „убива“ всичко живо, което е напълно нормално за човек, който работи с 22 Recordings!

7. Секта и ANT! – Водна помпа

Това е втората песен на Секта върху инструментал от Брут, с когото наскоро пуснахме „10“ и е в типичното old school звучене, което всички, уважаващи рапа харесват. Този път обаче се включва и ANT!, на която доколкото знам това ѝ е дебют. За първи официален проект с нейно участие бих казал, че се е справила блестящо и силно се надяваме да чуем нейни парчета за в бъдеще! Секта отново „размазва“ бийта и показва кой е номер 1 тук, така че внимавайте какво говорите и правите, рапЕри!

6. Жлъч – Дагоеа

Жлъч излъга нас и всички останали с това, че албумът му се казвал „Вяра“, но ние не можем да му се сърдим особено след този пръв сингъл от пистата, чието заглавие всъщност е „Звяра“, а премиерата е петък вечер в Маймунарника, град София! Музиката на „Дагоеа“ е дело на BOYAN, с когото Жлъч работи за втори път след като взе участие в песента им с Рут Колева – „Безтегловност“ и се надяваме това да не е и последната песен на Матю с BOYAN!

5. UGLY x Managua Slang x PEZ – Тук и сега

„Грозните“ момчета от кв. Надежда обединяват сили с други софийски машини за рап – Managua Slang за парчето „Тук и сега“, което е изцяло продуцирано от третият член на On Point Crew – Pez Beats. Момчетата са си стари кучета и изобщо не ги интересува какво е модерно в момента, защото те залагат на това, което за тях значи истински хип-хоп. Какъв е резултатът ли? Свежо парче с огромна доза енергия и много познати (поне за мен) лица във видеото, там са и част от нашите хора от HiRoll Records!

4. G! – Много ми се пуши

Тази песничка ми бе пратена от Drenski, който я е продуцирал изцяло, още преди да види бял свят и всъщност това е втората песен на G!, за която разбирам и нямах търпение да я пуснат официално! Китарата е дело на Даниел Киров @ RoofTop Recordings, а в парчето става дума за… търсене на трева! Отново имаме свежо парче, което не е с трап звучене и поредният успешен проект от 22 Recordings!

3. N.Kotich & Raibera – Закачени

Ето и още една колаборация, за която изобщо не се бях замислял, че може да бъде възможна. Това всъщност е от „бързите“ проекти на Котич, които нямат микс и мастър, но това няма никакво значение ако парчето е готино, пък и ако не си се занимавал поне малко с тези работи, то тогава най-вероятно няма да ти направи впечатление! Особено лошо впечатление ми направиха огромна част от коментарите под видеото, които основно се съдържат в това да обсъждат визията на Райбера, супер жалки хора! Поне имат късмет, че момчето изглежда кадърно и с чувство за самоирония, „забива“ доста добре или както казва в песента – „не ме е*e“!

2. N.Kotich – Карам бавно

Всъщност това трябваше да е песента на първо място, но отдолу ще разберете защо реших да я оставя за второто място. „Карам бавно“ е изпълнена изцяло на freestyle върху бийт на N.Kotich и отново няма микс и мастър, но смея да твърдя, че това е най-добрият проект на Ники през последните три години! Без майтап, това е най-слушаната ми българска песен напоследък и целият текст вече го научих наизуст, а инструменталът е главната причина да смятам, че това е най-добрата песен на Котич за последните три години!

1.N.Kotich – RealityTONE

Ето тази песен измести „Карам бавно“ от първото място, защото тя е посветена на сградата на Балкантон в град София, в която, както вече знаете, се намират и други две звукозаписни студия, занимаващи се с хип-хоп музика – Източен Блок и 22 Recordings. Във видеото (освен N.Kotich) ще видите и доста познати лица, от които имена като Поляка, Секта, ПРИМ, Siimbad, Брут, Жлъч, VenZy, Jahmmi, Златото, Drenski, tyrbo, Дебел Супер Любо и кого ли още не! Ако искате да се запознаете с атмосферата в Балкантон, тогава си пуснете песента!

Изкажете вашето мнение