„10“ с Матю Стоянов – Жлъч

0

Матю Стоянов – Жлъч е софийски хип-хоп изпълнител, който е част от „So Called Crew„. От години насам за много фенове на хип-хоп музиката е един от най-добрите, а на участия всеки път е пълно с хора, което го мотивира да продължава да се занимава с музика. Преди няколко години той успя да грабне вниманието на голям брой хора с неговите фрийстайли в ефира на вече несъществуващото радио предаване „Центрофуга„, които може да чуете в YouTube канала на SCC. Има песни с хора като Рут Колева, Прея, Бунта (5 O’Clock), tr1ckmusic, Явката ДЛГ, Боро Първи, F-act и други, а последното му EP се казва „Чис Ожес„. Решихме да съберем смелост и да му пишем за едни 10 въпросчета и той се съгласи, за което сме му безкрайно благодарни!

Ето как отговори и самият Жлъч:

1. Какво е чувството всеки път да гледаш пълни с хора клубове по вашите участия?

Удоволствие е, най-вече. Има и солидна доза чувство за отговорност към тия хора.
Тепърва има да подобряваме нещата заради тях.

2. Като какъв би се определил ти самият?

Май не бих, ще загубя твърде много време вършейки чужда работа.

3. Кой всъщност е Жлъч извън музиката?

Няма Жлъч извън музиката. Жлъч е като терапия, методът ми да се чистя от зли помисли и да си поддържам спокойствието пред ужасно балъшките неща, които наблюдавам всеки ден. Некои от тях си ги правя сам, нема как, хахах.

4. Какво мислиш за изпълнителите, които забравят от къде са тръгнали, когато добият една идея повече популярност?

Никой реално не забравя, просто им се иска да постигнат величие. Обикновено се случва така, че некви хора се напомпват изкуствено. Отстрани си личи супер много, като слаботелесен въшльо със синтолени мускули.

5. Освен Гената, имаш ли други любими родни музикални продуценти?

Доста дълъг списък. STARTERAs, SEZKO, WARP, MADMATIC, Явката ДЛГ, Боята, KINXKELVIN, Boyan, KAY BE, ITRAK, Trombobby, Вантка, целия Sofia Beats колектив и още много други, които считам, че знаят какво ниво на респект имам към нещата им. Мога да изредя доста имена, зад които стоят яки неща. Имам честта да работя с всички тях.

6. В кои моменти се раждат най-готините ти идеи за песни?

Не знаеш къде ще те заварят хубавите идеи, но доста често правя нещо неангажиращо, примерно си пия отлежалото и се смея на глупости с ортачетата. В настоящия момент по-скоро работя около вече готова концепция за албум и всеки път, когато ми остане време да мисля в тая посока, изскача нещо ново.

7. Има ли нещо, което би искал да промениш в себе си и ако да, какво е то?

Искам да се развия в още доста посоки от артистична, но най-вече от бизнес гледна точка. Второто даже няма да е свързано особено с музика.

8. Каква е формулата на това да си успешен?

Аз се занимавам без спирка с онова, което засища душата ми, така че да не го усещам като работа. Не зная дали това е формула, обаче. Повечето хора просто работят много и се лъжат в очите.

9. Какво можем да очакваме от теб и So Called Crew в бъдеще?

От мен – албум след лятото. От SCC всичко може да се очаква, нещо като ни прищрака и го правим. Изненади не издавам.

10. Направи ни един бърз топ 5 с любими песни, които напоследък слушаш в Spotify.

Положението е манджа:
Gentle Giant – Free Hand
Denzel Curry – RICKY
BIG KRIT – Mixed Messages
Dazz Band – Let It Whip
Oddisee – Yeah & Nah

А, и бонус за феновете на истинския бляк мйетал – King Crimson – Starless. Препоръчвам да си я пуснете с чаша copper pot ирландско в ръка, докато наблюдавате звездно небе и/или далечна гръмотевична буря. Хашишчето също играе тука. Тествано е, работи.

Жлъч в интернет пространството:

https://facebook.com/jlucezar/

https://instagram.com/glucimir

https://www.youtube.com/user/SoCalledCrew

Изкажете вашето мнение