„Опит“ -ът на Чукито

0

3 седмици ни спомен, ни нищо от МБЦ, съжалявам, концентрирах се върху друга част от себе си, но ето, че пак сме на линия и продължаваме напред с пълна газ и по-заредени от всякога!

Завръщането ни се състои благодарение на това, че Чукито най-сетне пусна нов албум, озаглавен “Опит”. След като през 2017 -та година пусна “Чук”, изключително много се зарадвах щом видях, че пуска трети албум, но уви, радостта ми бе за кратко. Винаги съм смятал, че е адски недооценен, също и че е тъжно, че с Боро Първи a.k.a. Boreau поеха по различни пътища след толкова проекти заедно като дуо. Боро се наложи доста повече, но както се вика – кой както си го направи. Все пак само той успя да стигне до това да стане част от лейбъла на Криско – Adamand и колкото и да не понасям Кристиан, това си е доста добро постижение предвид популярността на “богът на autotune регетона” у нас.

Албумът съдържа 10 песни, от които до момента само 2 са с видео реализация, а бийтовете са дело на CSI Beats, SMYAH, Kolev, Shizo, Sliko Beats и Monolith. Доста съм разочарован като цяло, защото само 3 песни успяха да ми харесат, но по отношение на инструментали съм на 90% доволен. Защо 90% ли? Всъщност аз съм почитател на бързите бийтове и поради тази причина не ми допадна особено този на “В клопката”.

Трите песни, които най-много ми харесаха, са двете с приятелката на Чукито – ГАММА, а това са „Милиарди“ и „Опит„, както и „Меденка Любимка“ с участието на MishMash, който всъщност е причината това парче да ми хареса. „Милиарди“ е най-сполучливата песен според мен, доста високо ниво на продукция, супер flow, а на този бийт точно това му е трябвало! Всичко останало, което чух, някак си ми намекна да не си пускам пистата отново, а причината за това е, че са все неща, които съм слушал и в доста други песни, независимо американски или български. Едно голямо впечатление, което остана у мен, е че Чукито си противоречи в песента “Опит”. Защо ли? Ако си пуснете “Прайм ги” с участието на F.O. ще чуете, че в римите се споменават пари – нещо, което е доста типично за нашите изпълнители, но и според мен вече доста изчерпано. Хубавото е, че Чукито не е от тези, които рапират за пари върху безплатен бийт от YouTube или някой друг сайт. В заглавната песен “Опит” се споменава това, че “песни за пари – не, а сърца да стоплят” или поне така успях да чуя, защото в доста от песните на много места не успях да разбера за какво точно се пее. Не знам дали се дължи на това, че чух албума на кофти слушалки или просто парчетата не са смесени добре, но дори и да е второто – не означава, че Виктор Добрев – FB (който е смесил и мастерирал “Опит”) не си върши работата качествено. И най-добрите правят грешки понякога!

Ако трябва да съм честен, след като изслушах две песни вече започна да ми става скучно и по-скоро се наслаждавах на бийтовете, защото те са наистина много добри и току-що разбрахте защо това ревю е кратко и не задълбочавам нещата, просто няма какво толкова да коментирам.

Няма лошо, че искате да сте в крак с модата, но според мен трябва да се набляга повече на този тип звучене, в което сте най-добри и понеже става дума за Чукито – на него му отиват по-скоро проекти като общата им “тава” със Sezko, както и песни от типа на “Сумата ти” с Minko от Sunrise Project. Имаме прекалено много хора, които правят trap, soundcloud rap, mumble rap и т.н., по мое мнение на малко от тях им се получава. От друга страна ви разбирам, че искате хората да ви чуят, но наблегнете на римите и на това по какъв начин ще ги поднесете, защото е много важно.

С голямо удоволствие чакам и следващите проекти на Чукито, защото вярвам в него и според мен има какво да покаже, но този албум е “спънка” в творческия му път. Следващият път се надявам на много повече!

Ето тук може да чуете „Опит„:

Изкажете вашето мнение