„Може още“ 004: коментар към DIONA ft. GALIN – KINTITE NA TATI

0

Лятото е вече в разгара си, излязоха много летни „хитове“, а още колко ще излязат е направо ужас. Един от тези „хитове“ обаче изпъква най-много и става дума за това, че е нетипична колаборация, за която ще говорим в четвъртата част на хейтърската ми рубрика „Може още“.

Диона пусна най-новата си песен, озаглавена „Кинтите на тати“, но може би ще се запитате защо написах, че е нетипична? Сигурно нов стил, който никой досега в България не е правил? Не! Решила е да я направи заедно с един от най-популярните поп-фолк изпълнители в каталога на фирма „Пайнер“ – Галин, представяте ли си? Първо държа да отбележа, че аз слушам поп-фолк и не ме е срам да си го призная. Сега най-вероятно пък ще си кажете „Че тогава защо си я написал тази статия?“ Отговорът е много прост – не харесвам Диона. Първата ѝ песен „Поста ми“ беше супер, пускаше клипчета, в които рапираше в свободен стил, но след време разбрахме, че всичко това е било с една единствена цел – слава и пари, а с тях идват и отвратителните песни. Лошото обаче е, че Диона и до ден днешен продължава да твърди, че е българската версия на Eminem и поради тази причина бих искал да я попитам, щом има смелост да ги казва тези работи както в интернет пространството, така и в национален ефир, тогава защо не пише сама текстовете на песните си, защо вади проекти, които са доста далеч от хип-хоп музиката?

Песента е дело на Светлин Къслев, чиято „вълна“ от песни ни „заля“ напоследък. Нищо против него нямам, но почна да става прекалено банално при положение, че има далеч по-добри автори. То не беше СкандаУ, то не беше малката Крисия, то не беше Елена Брусарска, същата работа като в „Пайнер“, където пък чалгарите се уляха да си поръчват песни от Даниел Ганев, включително и гостът на Диона в този проект – Галин. Нека да съм откровен обаче, не съм слушал цялата песен, защото искам да си предпазя ушите. Пуснах си само частта на Галин и малко от припева, останалата част я чета в един сайт за текстове, така че по-скоро него ще коментирам.

Ето го и моят коментар:

„Какво ми се надуваш с чуждите мангизи недей да ми се прайш, аре take it easy като ми звънкаш винаги ти дава busy при мене не минават чалъми и пинизи.“

„И всички проблеми решаваш с пари само да питаме кой ше плати я са стегни, кой беше ти ела при кака да те приземи. Бам, бам, бам, кво се прайш на голям лудия ти питбул се оказа померан.“

Това даже не знам как да го коментирам, но ще пробвам като кажа, че и тук отново се забелязва прекалено голямото самочувствие на Диона. Все пак не можем да сме сигурни как си е извървяла пътя, за да стигне до тук, това по-скоро остава загадка, но за сметка на това отлично мога да коментирам втората част, която съм публикувал. Диона също си решава проблемите с пари и говоря за музиката ѝ, защото е най-лесно да даваш много пари, за да вадиш песни за клубове, където ходят основно хора, които не знаят какво правят с живота си – наркотици, неангажиращ секс с най-различни хора, напиване до откат и после повръщане. Също така да направиш песен, която да е с регетон звучене или с някой, който е по-популярен от теб, е лесно и печелившо, но всички знаем за кой тип аудитория. Това „бам, бам, бам, к’во се прайш на голям…“ даже не знам защо е сложено, звучи ми твърде нелепо.

„Май искаш да ме връзваш здраво за леглото да ми говориш мръсотии на ухото очичките ти шарят, устните ти парят още сме в началото ма вече му с вижда края.“

„И всички проблеми решаваш с пари само да питаме кой ше плати я са стегни, кой беше ти ела при кака да те приземи. Бам, бам, бам, кво се прайш на голям лудия ти питбул се оказа померан.“

Диона няма време за глупости, тя е независима жена, изкарва си парите сама и сте ѝ под нивото. Примирете се, господа, „българската версия на Eminem“ ще ви „сложи в малкия си джоб“… май.

Мога да кажа, че тук Галин забива доста по-поп-фолк отколкото в неговите си песни, а тази извивка накрая как я е направил… каква ирония само! Не е подигравка към Диона, но аз го възприемам така, защото от доста време насам смятам, че от нея може да стане супер поп-фолк изпълнителка на инж. Митко Димитров.

Припевът… ох, не знам, прекалено зле е положението, не мога повече да чета, напрегнах се.

Коментарите са повече от скандални, защото сред тях има много деца, които най-вероятно слушат V:RGO, геймъри с нелепи имена, както и поп-фолк изпълнители, от всичко има общо взето. Има и такива, които критикуват Диона за това, че се прави на рапърка, а записва с Галин, което е абсолютно нормално, но след тази песен още по-малко може да се твърди, че Диона е хип-хоп.

Това беше всичко за тази част на „Може още“! Очаквайте скоро и новите неща от блога, а за тези, които не са чули песента, оставям ви я ето тук да прецените дали съм прав или пък не:

Изкажете вашето мнение