Изборът на „Махалата без цензура“ за 30 юни – 6 август

0

Бях се отплеснал и съвсем забравих, че не съм пускал Изборът на МБЦ скоро, а те песните си се трупат. Изслушах каквото можах, доста работи ми харесаха и ето това е само една част от тях.

Приятно четене!

10. Martz x Venn – Жега

Доста дивашка песен и се радвам, че успяха да ѝ направят премиера на живо пред хора. Бийта е дело на Martz, а записа и обработката са на Божо (NFB) в тяхното си студио – HiRoll Records. Дето се вика – като си пусна подобен тип песни „И почвам да си мятам главата, бате…“, но разбира се не е за всеки, така че е въпрос на вкус. По-добре си пуснете песента и си преценете сами дали ви харесва или не.

9. Vladymoney – В очите игра

Владчик отново се раздава на макс върху супер свежия бийт на Josh Petruccio, аз доста харесвам бързи бийтове и смятам, че тук се е получило доста добре. В парчето има autotune, който според мен е съчетан супер с цялата концепция на парчето.

8. 4PK – Due Diligence

Един от най-талантливите ни български хип-хоп изпълнители и бийтмейкъри 4PK за пореден път показва как стоят нещата. Не смятам дори да пиша повече – просто пускай и слушай, ако си човек с усет, то тогава няма как да не ти хареса, но не забравявай да чуеш и другите парчета от EP -то, озаглавено „Риби“!

7. Martz x Jimmy Cheng – iWolf

Доста са продуктивни HiRoll напоследък, но това е едно от най-силните им попадения до момента без никакво съмнение. Парчето е продуцирано и обработено от Jimmy (CSI Beats) и пиша, че е едно от най-силните им неща, заради текста. Ако се кефите на дълбоките и смислени неща, значи това е вашата песен!

6. Managua Slang – Оставаме си старите

Типичното old school звучене, на което всички се кефят, ни поднасят момчетата от Managua Slang. Парчето е продуцирано от SBM и е част от тяхната писта, озаглавена „Криминал акцент“, която е изцяло в това звучене, пренасяйки ви обратно в 90 -те години!

5. Боро Първи – Като хората

Боро пусна нова песен след като скоро не ни беше изненадвал с нещо солово, но този момент най-накрая настъпи! Песента е върху бийт на VaLow, а Боро си я е смесвал в SUPERSTUDIO и ако се чудите коя е оригиналната версия – Tyga ft. Rich The Kid & G-Eazy – Girls Have Fun, но аз лично смятам, че версията на Боро е по-добра!

4. Martz x Jimmy Cheng – Махало

Отново продукция от HiRoll Records и съм забелязал, че чичо Джими явно е в доста силен и продуктивен период, което само може да ме радва. Всъщност, откакто имат канал в YouTube, това е третата им песен, в която са само Martz и Jimmy, а дали ще има още? Предстои да разберем!

3. Jahmmi – iLevel

Jahmmi подготвя албум, за който ми обещаха, че ще е пълна сила в страницата на МБЦ във Фейсбук. Това е и последната песен, която може да чуете в петия подкаст, заради която cut -нах един друг track. Всъщност песента толкова ми допадна, че реших да си я купя с максимално качество – wave формат, препоръчвам ви и вие да направите същото, няма да ви отнеме много пари, а и така ще подкрепите наш изключително добър dancehall изпълнител!

2. NFB x Jimmy Cheng – Money $tyle

Писна ли ви от HiRoll Records? Ако да, не мога да ви помогна, съжалявам! Обвинявайте ги тях, че пускат нови и нови песни, но може да обвините и мен за дето бях забравил да направя трета част на тази рубрика, но така или иначе на никого не му пука. Всъщност тази песен си е чиста шега в добрия смисъл, разбира се, тук за (представете си) втори път в канала им ще може да чуете Божо (NFB) и с вокали, а не само като инженер на някоя тяхна песен. Парчето е продуцирано отново от чичо Джими, който също така е и автор на римите, аранжимента и обработката с NFB, пускай ти казах!

  1. MBT – Копнеж
https://www.youtube.com/watch?v=9U9NXBmIXqA

Определено най-силната песен (за мен) от всичките български хип-хоп песни за този период, въпрос на вкус. Причината да я сложа на първо място, също така, не е само, защото харесвам MBT, а и заради това, че според мен са от малкото български изпълнители, на които им се получава качествен trap. От 22 Recordings няма слабо, макар че парчето не е записано там, но пък е обработено там от Drenski & JS върху бийт на Shizo и аранжимент на MBT и dsl.22 (DSL – Дебел Супер Любо доколкото знам), който е записал песента в Studio Buster.

Изкажете вашето мнение