Изборът на „Махалата без цензура“ за 12 май – 30 юни

0

Скоро не бях писал статия и мисля, че бе крайно време да се завърна към това нещо. Поради тази причина ви предлагам моят топ 10 с български хип-хоп парчета, излезли през периода от 12 май до 30 юни, които съм подредил изцяло по мой вкус или казано накратко – втора част на Изборът на „Махалата без цензура“!

10. G! x EBMC – Договор

Няма нещо, което да не ми харесва в това парче – супер инструментал, супер текст и супер flow от двамата изпълнители. Текстът описва идеално ситуацията в нашата музика от години насам, а бийта допълва цялата картинка да стане още по-готина, семпъла може да се запомни доста бързо.

9. N.Kotich – Quickie Session V.3

Котич ми е в топ 10 български бийтмейкъри / изпълнители, които харесвам. Според мен трябва да пуска по-често солови проекти, защото този тук още с първото слушане ме грабна и макар да е под 2 минути, смея да твърдя, че е доста силно. Силно се надявам възможно най-скоро да изскочи с нещо солово!

8. Imera – Вдигай ниво или изчезвай

Абсолютен изверг в най-добрия смисъл, разбира се. Каквото и да говорим Имера е един от най-добрите в нашата сложна рап игра, а с този бърз flow за пореден път доказа, че е един от малкото, на които им се получава качествено бързо редене.

7. Ицо Хазарта – Гладен

Парчето е част от дебютната писта на Ицо Хазарта – „Неправилен рап“ и там за пръв път го чух. Доста забавна песен, а клипът ми е повече от смешен и идеално пасва на текста, веганите да гледат и да се учат!

6. Bunta x Madmatic – Хегемон

Отново се връщаме към 5 O’Clock, но няма как, все пак те не са случайни. Бунта направи промоция на Junkyart – албумът, в който може да чуете парчето, заедно с другите момчета от crew -то преди да излязат на сцената Smif-N-Wessun в клуб Mixtape 5, град София. Там за пръв път чух песента и за миг не съм си и помислял, че мога да чуя Бунта и Мада в едно парче, но пък най-неочакваните колаборации понякога стават едни от най-добрите. Доста сполучлив проект според мен, както и целият албум.

5. Nesi Nelson – Ти ли си?

Интересен факт е, че Неси освен добър изпълнител, е и добър бийтмейкър. Той е единственият автор на това парче, а текстът е повече от тежък и ви предлагам, докато го слушате да си вземете едно уиски, пасва перфектно на цялостната концепция особено ако имате затруднения в любовта!

4. Martz – K-Pax (Freestyle)

Смятам, че няма да изгубите минута и 40 секунди ако решите да чуете това парче. Може и да се отпуснете, докато го слушате, мен лично доста ме релаксират подобен тип песни, не съм слушал оригинала, но със сигурност ще му метна едно ухо.

3. Secta x MBT – Класно

Вече навлязохме в тежката категория от български trap парчета, а това е едно от най-любимите ми напоследък. Парчето е част от дебютната тава на Секта, озаглавена „класА“ и щом тръгнах да преслушвам албума, това беше едно от парчетата, които бързах най-много да чуя, защото харесвам MBT. Тук обаче ще чуете само вокалите на Пашата, но смятам, че той е предостатъчен, защото съдейки по коментарите под песните им в YouTube, феновете им предпочитат повече него пред Борис. Той също е добър, представям си как щеше да забие тук, но както казах – Пашата е предостатъчен. Все пак нека кажем и 2-3 думи за Секта – изключително добър flow и готин текст, но най-любимата ми част е припева, той е доказателство за това, че ако човек използва autotune -а както трябва, тогава ще се получи нещо яко.

2. HiRoll Blues Band – #ESE

В никакъв случай не слагам парчето, защото това са хората, които ми подадоха ръка, когато трябваше, а го слагам, защото доста го харесвам и имах честта да го чуя доста пъти преди да излезе официално. И четиримата са страшно талантливи, спор няма, с нетърпение очаквам и следващите им проекти!

  1. Zlatoto x Поляка – 100Lica

Най-пусканото ми българско хип-хоп парче напоследък е ето това, огромен фен съм на trap музиката и искам да чувам повече такива песни! Пианото в бийта ми се наби в главата още при първото слушане, двамата са страшно добри изпълнители и е готино, че са решили да направят общо парче, на това му викам български trap!

Изкажете вашето мнение