Изборът на „Махалата без цензура“ за м. април – 12 май

0

Днес ще ви представя 10 нови български парчета, които смятам, че трябва да се чуят от всеки, който твърди, че слуша „само яки песни“. Изборът си е изцяло по мой вкус и се надявам и на вас да ви хареса. Това са песни, за които не бях писал до момента.

Ето ги и тях:

10. КОСТА? – Емпатия (набързо)

За пръв път го чувам това момче, но успя да ме грабне с реденото си, както и с неангажиращи лирики и приятен инструментал. Макар и да не съм фен на песните под 2 минути, парчето успя да ме накара да си го пусна отново.

9. Дара Екимова – Пробвай се

Дъщерята на покойният Дими от група „Сленг“ „избухва“ в първото си авторско парче. Красиво момиче, красив глас и готин текст, написан от самата Дара, придружени със също толкова красиво видео и trap звучене, продуцирано от Светлин Къслев. Ще ми бъде интересно за в бъдеще да чуя и следващите ѝ проекти!

8. Extazy – Празни мемоари

Личи си, че черпи вдъхновение, слушайки нещата на So Called Crew и ако продължава в същия дух, русенското момче ще „гръмне“ до няколко месеца. Всъщност, докато слушам гласът му, си представям Григовор като малък с изключение на това, че не може да казва „Р“. Не се подигравам в никакъв случай.

7. Ума и Дума – Кот Такоа

Момчетата отново показаха класа чрез лирики, изпълнение и „зверски“ бийт, продуциран от Вантка. Песента я чух още, когато записвахме вторият подкаст с tr1ckmusic и ми допадна доста.

6. Едно Гъзе & Филип Нямаред – Нямам време

И докато някои си мислят, че ще стигнат далеч с едни и същи тематики, тези момчета ме „отвяха“ с тяхното си парче.

5. Best Kept Secret & Vladymoney – Виноват

Sava и компания обединяват сили с руснакът Vladymoney, за да направят „Виноват“. След като BKS направиха песни с хора като Ndoe, Жлъч и Fyre, това е поредната успешна колаборация. Аз знаех за нея от Instagram -а на Sava и я чаках с нетърпение.

4. Mytag, Chosz & Gaidara feat. STARTERAs – Няма място за старите кучета

Три напълно доказали се имена в българският хип-хоп, „сипващи“ отново „зверски“ рими със „зверски“ flow, подкрепени със скречовете на друго доказало се име – STARTERAs. Няма да останете разочаровани ако решите да го чуете.

3. Wosh MC – Сухото

Има ли смисъл да пиша каквото и да било? Би трябвало да ви е ясно, че щом става дума за Уошото момче на бг хип-хопа, то тогава няма как да е слабо, още повече, че за пореден път той си е автор на инструментала.

2. Cherry McDouble & Polina – Колко пъти

Неслучайно впоследствие реших това да е първата песен на вторият ми подкаст с tr1ckmusic. За жалост, Cherry McDouble не пуска често песни, а според мен трябва. „Тежкарско“ R&B парче върху бийт от Vitamin TZE и ако сте ценители на R&B песните от едно време, но с малко по-модерно звучене, тогава не виждам как няма да ви допадне песента.

1. Preyah – Lo6 Navik

Прея пусна първата си песен като самопродуциращ се изпълнител и успя да надмине всичките очаквания на своите почитатели. Върнах се назад с няколко години, благодарение на този бийт, продуциран от Денис Попстоев, когото можем да видим и във видеото, а аудио обработката е дело на Борис Спасов от CTP Records / Freak Collective. Видеото идеално пасва на песента, защото мелодията е супер свежа, текстът е изцяло нейно дело и смятам, че това до момента е най-добрата песен на Прея. Премиерата на дебютният ѝ албум, който ще включва песен с Жлъч, ще се състои на 30.05 в EXE Club (град София).

Изкажете вашето мнение